AEF Mätinstrumentmuseum

Uppdaterat 2020-10-25

 

Struktur

Genom att klicka på en Tillverkare kommer man till en Bildportal som består av bilder på de mätinstrument som AEF haft tillgång till, sorterat på tillverkare. För de större leverantörerna av mätinstrument till Försvaret finns direktlänkar.

Alla tillverkare är sorterade i bokstavsordning under knappen "Alla A - X"

 

Genom att klicka på Bilden i bildportalen kommer man till en högupplöst perspektivbild. Om vi fotograferat detaljer kommer man i stället till dessa detaljbilder varifrån man sedan kan klicka sig vidare till högupplösta bilder.

 

Genom att klicka på instrumentets Beteckning i bildportalen kommer man till fördjupad information om instrumentet. Informationen kan vara notiser som AEF skrivit eller katalogblad ur Försvarets Typkatalog där tekniska data finns.
Från AEF:s notiser finns länkar till fördjupad information som katalogblad, tekniska data, användningsområde med mera.

AEF:s inventarienummer är även angivet som intern referens.

 

Genom att klicka på Företagsnamnet i bildportalen kommer man till en notis om Företagets historia.  Företagets historia är även åtkomlig från respektive företagsnamn under knappen "Alla A -X".
Direktlänk till "Företagets historia".

 

Tillverkarna General Radio, Hewlett Packard och Tektronix har en något annorlunda struktur än vad som beskrivits ovan. All information, bilder och länkar finns här samlat i en AEF-notis om varje instrument.

 

Vårt arbete med det digitala mätinstrumentmuseet är inte avslutat. Till exempel har vi ett stort antal detaljbilder som ännu inte publicerats.